Energieadvies MKB ondernemers Overijssel | Archetex
15407
post-template-default,single,single-post,postid-15407,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Energieadvies MKB ondernemers Overijssel

Nieuwe energie in bedrijfEnergieadvies MKB Nederland - Archetex Adviseurs en Ingenieurs

Sinds midden 2012 is Archetex Lemelerveld energieadviseur voor het project ‘nieuwe energie in bedrijf’. Dit project is opgezet door de Provincie Overijssel, Kamer van Koophandel en MKB Nederland. Hiermee worden energieadviezen uitgevoerd bij MKB ondernemers in onze Provincie. Ook worden de pijnpunten op het gebied van bouwkunde en technische installaties van de locatie inzichtelijk gemaakt. Stichtingen, verenigingen en bijv. kerken kunnen ook deelnemen aan dit project. Deze vallen namelijk ook onder de definitie van een MKB onderneming. Vanuit Archetex zijn er inmiddels ongeveer 85 adviezen uitgevoerd waarbij de verlichting vaak een grote elektriciteitsverbruiker is. Terugverdientijden van minder dan een jaar door het toepassen van led- of T5 lampen komen veel voor. Voor het gasverbruik geldt dat er veel vastgoed niet of slecht geïsoleerd is en dat regelingen van het ventilatiesysteem (warmteverlies) en verwarmingsinstallatie sterk verbeterd kunnen worden om het gasverbruik te reduceren.

Het project bestaat uit verschillende aantrekkelijke regelingen en subsidies die vanuit de betrokken partijen worden gebruikt om te komen tot het reduceren van het energieverbruik. Dit wordt ingezet bij het onderzoeken van de locatie, dit onderzoek kost relatief weinig (€ 250,- of 500,- excl. BTW*). Maar ook bij het investeren in de energiebesparende maatregelen die in het advies naar voren komen kan er gebruik gemaakt worden van de regeling Geld-Terug-Aktie van de Provincie (tot € 2.500,- excl. BTW*). Het project ‘nieuwe energie in bedrijf’ loopt binnenkort af. Dus mochten er nog ondernemers zijn die ook hun locatie willen laten onderzoeken, neem dan op hele korte termijn contact op via 06-54 99 54 75! Meer informatie en de voorwaarden kunt u nalezen op www.energiescanoverijssel.nl.

 

Vergelijking energie-inkoop

Ook op het gebied van energie-inkoop kunnen er nog grote besparingen behaald worden. De meeste bedrijven hebben lang geleden een goed contract afgesloten met hun energieleverancier en deze gaan naar verloop van tijd over in een stilzwijgend contract. Als we de historie bekijken die de ondernemer betaald heeft voor de prijs voor ‘levering van gas en elektriciteit’ dan zien we deze sterk oplopen. De meeste ondernemers kunnen al snel € 1.000,- tot € 1.500,- besparen door hun energie anders in te kopen. Tot 1 juni willen wij de ondernemers de kans bieden om een vrijblijvende check van hun energienota te laten maken. Hierbij zullen wij de besparing (t.o.v. de huidige leverancier) in kaart brengen en aangeven op welke punten er bespaard kan worden.

Onderhoud vastgoed

Projectleider Onderhoud & Energie, Arno ten Brinke, is adviseur namens Archetex en komt naast de energieonderdelen ook veel punten op het gebied van onderhoud tegen waarbij nog veel zaken te besparen zijn. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het updaten van de onderhoudscontracten voor de technische installaties. We komen locaties tegen waarbij de prijstelling stilzwijgend al 15 of 20 jaar lang sterk oploopt. Door deze contracten opnieuw tegen het licht te houden wordt er weer een actuele en dus concurrerende prijs betaald. Daarnaast is vaak niet bekend welke onderhoudskosten van de gebouwen er verwacht kunnen worden voor de toekomst. Dit kan inzichtelijk gemaakt worden door het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Hiermee wordt in kaart gebracht wat u kunt verwachten aan onderhoud voor de komende 15 of 30 jaar. Dit onderhoudsplan is een goede aanvulling voor de exploitatiebegroting van het vastgoed. Archetex kan deze onderhoudsplannen en exploitatiebegrotingen ook opstellen.

Op het gebied van Onderhoud en Energie valt dus al snel veel te besparen!