Kennisgebieden - Archetex
14988
page-template-default,page,page-id-14988,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ONZE KENNISGEBIEDEN

Naast het ontwerpen en realiseren van projecten kan Archetex ook voor u het Technische beheer & onderhoud verzorgen. Goed gebouwbeheer zorgt voor een goed woon- en werkklimaat en een langere levensduur voor de bouwkundige- en installatie technische onderdelen. Deze discipline wordt vaak onderschat en hier liggen nog veel kansen voor verbetering. Wij bieden voor u deskundig advies waarbij duurzaamheid en toekomstgericht handelen belangrijke onderdelen zijn van onze werkwijze. Onze werkzaamheden worden ingezet voor diverse soorten vastgoed, te denken valt aan bedrijfsgebouwen, kantoorcomplexen, zorglocaties en appartementencomplexen.

Voor advies over energiebesparing kunt u bij ons terecht, energie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Energie is een vast onderdeel binnen elk bedrijf en neemt een groot deel van uw huishoudkosten in beslag. Het is dus in verband met stijgende energieprijzen dus belangrijk om zo efficiënt mogelijk met onze energie om te gaan. U kunt vaak nog veel besparen op uw energiekosten door kritisch naar uw bouwkundige- en installatie technische onderdelen te kijken. Naast besparing op de kosten zal dit ook voor het milieu minder belastend zijn. Archetex kan u hiermee ondersteunen of ontzorgen.

• Bouw-/vergunningsaanvraag ontwerpen
• Klachten / problemen
• Engineering
• Ramingen
• Bouwbegeleiding / directievoering
• Aankoopkeuringen woningen
• Bouwbegeleiding / directievoering
• Bouwplantoetser

Archetex beschikt over kundige adviseurs op het gebied van installatietechniek. De kennis van onze adviseurs wordt gecombineerd met uw aangeleverde ontwerpen. Ons installatieadvies betreft de best economische keuze, dat is onze doelstelling. De installaties worden volledig voor u uitgewerkt. Installateurs, ontwikkelaars en architecten zijn dan ook partijen waar wij veel voor uitwerken.

Voor iedere fase van het ontwerp- of uitvoeringsproces bieden wij advies. Wilt u een optimaal installatieadvies? Schakel ons dan zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces van uw object in. Dan is het mogelijk om de installaties zo volledig mogelijk te integreren in het bouwkundige ontwerp.

Het belang van brandveiligheid behoeft nauwelijks betoog. Het is van levensbelang dat een bouwwerk veilig is in geval van een calamiteit. Om een gebouw of ander bouwwerk brandveilig te gebruiken, moet u een aantal maatregelen nemen. Daarbij moet u zich houden aan het Bouwbesluit 2012.

Bouwfysica is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het binnenklimaat van gebouwen met als doel goede bouwkundige oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van het vermijden van vochtdoorslag en andere vochtschade, van een slecht thermisch en akoestisch comfort, van klachten met betrekking tot het binnenmilieu.

Standaardoplossingen voldoen vaak niet aan de wensen van de opdrachtgever en zijn daarom meestal niet goed genoeg. Wij kijken daarom verder dan alleen de constructie. We denken ook mee over de esthetische, bouwfysische en uitvoeringstechnische zaken.

• Constructieberekeningen
• Constructietekeningen