Gemeentewerf en brandweerkazerne Dalfsen | Archetex.nl
16005
post-template-default,single,single-post,postid-16005,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Bouw- en installatiebedrijf gemeentewerf en brandweerkazerne Dalfsen bekend

Bouw- en installatiebedrijf gemeentewerf en brandweerkazerne Dalfsen bekend

Bouwbedrijf Bongers en installatiebedrijf Morrenhof-Jansen ondertekenen opdrachtbevestiging.

Na de bouwvak 2017 wordt gestart met de verbouw, groot onderhoud en verduurzaming van de gemeentewerf en brandweerkazerne aan de Prins Hendrikstraat in Dalfsen. Na de aanbesteding is de opdracht voor de verbouw en het groot onderhoud gegund aan Bouwbedrijf Bongers B.V. uit Dalfsen. Het eveneens in Dalfsen gevestigde installatiebedrijf Morrenhof-Jansen heeft na de aanbesteding de opdracht voor de installaties gegund gekregen. Vanmiddag werd de officiële opdrachtbevestiging ondertekend door verantwoordelijk wethouder Klaas Agricola en de twee aannemers. Het geheel zal eind 2017 worden opgeleverd.

Wethouder Agricola over de uitkomst van de aanbesteding: “Ik ben blij dat het bedrijfsleven in de gemeente deze klus gaat klaren.” Het in Lemelerveld gevestigde ingenieurs- en adviesbureau Archetex B.V. heeft afgelopen halfjaar het complete ontwerp voor de te verbouwen gemeentewerf en brandweerkazerne gemaakt. Daarnaast heeft Archetex in samenwerking met het bedrijf Kamperman uit Groenlo, adviseurs in installatietechniek, bekeken welke duurzame technische installaties geplaatst moeten worden.

Duurzaam gebouw

Eind dit jaar moet het vernieuwde gebouw worden opgeleverd. Na de grote verbouwing ontstaat er een duurzaam gebouw met meer stallingsruimte voor voertuigen en machines van de gemeente. Daarnaast wordt het pand geïsoleerd en wordt de gevelbekleding en het dak vernieuwd. Binnenin moet veruit het meest gebeuren; kantoren, kantine, kleedruimtes en de sanitaire voorzieningen krijgen allemaal een nieuwe, meer logische plek in het gebouw. De nieuwe indeling van het pand biedt genoeg ruimte voor alle medewerkers van de Buitendienst en Stichting Dalfsen Werkt. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen en het pand wordt met een biomassaketel verwarmd.

 

Afbeelding ondertekening opdrachtbevestiging. Op de foto v.l.n.r. Gert van Marle (Bouwbedrijf Bongers), Wethouder Klaas Agricola, Erdy Jansen (Morrenhof-Jansen)
Afbeelding ondertekening opdrachtbevestiging. Op de foto v.l.n.r. Gert van Marle (Bouwbedrijf Bongers), Wethouder Klaas Agricola, Erdy Jansen (Morrenhof-Jansen)